www.akueko.com - Uutiset

Työpaja: Miltä Turku kuulostaa?

18.10.2010

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, Turussa tapahtuu:

Taiteilija Pessi Parviaisen vetämä kuuntelukävely

Keskiviikkona 20.10. klo 17.30

Miltä kaupunki kuulostaa kun sitä keskittyy kuuntelemaan? Kuuntelukävely hämärtyvässä syysillassa alkaa lyhyellä pohjustuksella museolla, minkä jälkeen jalkaudutaan kaupungille hiljaiselle kävelyretkelle. Kierrokseen kuuluu mm. käynti Turun tuomiokirkossa. Kävelyn äänimaailman herättämät tunnot puretaan yhdessä kierroksen jälkeen. Kuuntelukävely on maksuton. Kesto n. 1,5 tuntia. Kävely toteutetaan säällä kuin säälllä.

Työpaja: Miltä Turku kuulostaa?

Lauantaina 23.10. klo 12.00

Suomen Akustisen Ekologian Seura järjestää Klangi-näyttelyn yhteydessä päivän mittaisen kuuntelu- ja äänitystyöpajan. Paja alkaa klo 12. Työpajassa kuunnellaan ja äänitetään kaupungin äänimiasemaa eri puolilta. Pajat on osa ”Turun kuuntelukartta” -projektia.

Ohjelma:
Kello 12 Työpaja alkaa korvanpuhdistusharjoituksilla. Tämän jälkeen lyhyt opastus äänityslaitteisiin ja jalkautuminen kaupungille äänittämään kaupungin huminaa ja melskettä itsevalittujen teemojen mukaisesti.
Klo 14.30 paluu museolle. Kuunnellaan tehtyjä äänityksiä yhdessä. Halukkaat voivat siirtää äänityksensä omalle tallennusvälineelleen (oma usb-tikku) ja arkistoon tulevaa Turun kuuntelukarttaa varten. Paikalla on opastus, laitteet ja avustajat äänitysten purkua varten.
Klo 16 Työpaja päättyy
Työpajan jälkeen on vielä mahdollista osallistua Turun kuuntelukartta-projektiin tekemällä lisää kiinnostavia äänityksiä ja taltioimalla turkulaisten kirkkojen lauantain ehtookellojen soittoa. Lisäosuuden purku ja laitteiden palautus museolle klo 18.30.
Tarvitset osallistumiseen vain uteliaat korvat! Äänityslaitteet löytyvät työpajalta. Voit halutessasi ottaa mukaan kameran tukemaan äänitysten dokumentointia. Jos haluat äänityksesi itsellesi ota myös oma usb-tikku mukaan. Pajaan mahtuu 10-15 osallistujaa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Uutisarkisto

Viimeisimmät uutiset


YHTEYSTIEDOT
info@akueko.com

Osoite:
Suomen Akustisen Ekologian Seura r.y.
c/o Heikki Uimonen
Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö
PL 30, 00097 Taideyliopisto

Puheenjohtaja
Heikki Uimonen
heikki.uimonen@siba.fi
puh. 050 345 1900

Sihteeri-rahastonhoitaja
Meri Kytö
info@akueko.com
Copyright Suomen Akustisen Ekologian Seura r.y.