www.akueko.com - Uutiset

Pirkanmaan äänimaisemien voittajat arvottu

29.9.2009

Pirkanmaalaisia äänimaisemia kerätty yli 60 kohteesta

- kuulostelu jatkuu paikallisesti ja kansainvälisesti

Maaliskuussa alkanut Pirkanmaan äänimaisemat -hanke herätteli ihmisiä kuuntelemaan ympäristöään ja kiinnostumaan ympäristönsä äänistä. Keräys kokosi maakunnan äänimaisemia yli 60 eri kohteesta 14 kunnan alueelta. Yleisön ehdotuksia valittiin tallennettaviksi hankkeen verkkosivuille ja Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistoon.

Keräyksessä tallennetut äänet ja äänimaisemat kertovat monipuolisesti ympäristömme äänistä: tallensimme mm. tunnelmia Viikinsaaren lavatanssien pyörteistä, kalareissun äänimaisemaa Lempäälästä ja ruoveteläisen kauppa-auton nitinää ja natinaa. Näitä ja muita äänityksiä ja kuvauksia voit käydä kuuntelemassa osoitteessa http://pirkanmaanaanimaisemat.blogspot.com. Arpaonnen suosimat ehdottajat (Riia Niemi, Mauri Kankaanpää ja Pessi Parviainen) palkitaan Sata suomalaista äänimaisemaa -julkaisulla, sekä siihen liittyvällä painotuoreella Soundscape Stories from Finland -äänitteellä.

Äänimaisemia voi kuulostella tulevan vuoden aikana myös lastenkeskus Rullan äänimaisemanäyttelyssä. Muun maailman tietoisuuteen maakunnan äänimaisemat pääsevät tulevana kesänä Kolilla järjestettävässä kansainvälisessä äänimaisema-konferenssissa.

Pirkanmaan äänimaisemat on äänimaisemien tallennus-, suojelu- ja tutkimushanke, joka jatkaa 2004–2006 järjestettyä Sata suomalaista äänimaisemaa -keräyskilpailua. Pääjärjestäjänä on Suomen Akustisen Ekologian Seura ry (SAES) yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän yksikön sekä Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitoksen kanssa Pirkanmaan kulttuurirahaston avustuksella.

Uutisarkisto

Viimeisimmät uutiset


YHTEYSTIEDOT
info@akueko.com

Osoite:
Suomen Akustisen Ekologian Seura r.y.
c/o Heikki Uimonen
Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö
PL 30, 00097 Taideyliopisto

Puheenjohtaja
Heikki Uimonen
heikki.uimonen@siba.fi
puh. 050 345 1900

Sihteeri-rahastonhoitaja
Meri Kytö
info@akueko.com
Copyright Suomen Akustisen Ekologian Seura r.y.